Вести

Уговори суфинансирања инвестиционог одржавања стамбених зграда u Књажевцу

У Регионалном центру потписани уговори за реализацију суфинансирања активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава стамбених и стамбено-пословних зграда на територији општине Књажевац.

“Издвојили смо средства из буџета, направили правни основ, Одлуку, критеријуме за доделу, расписали конкурс на коме су се ваше зграде јавиле и одвојили смо нека средства. Циљ нам је да поправимо услове живота у тим зградама, да буду лепше и комфорније и да наш град буде лепши. Зато ће у неким наредним фазама, кад се отклоне ови акутни проблеми, циљ бити уређења фасада, видео надзора, врата са сензорима. Издвојили смо у овој фази довољно средстава за скоро све оне који су конкурисали, настављамо да радимо и даље”, рекао је Милан Ђокић, председник OO СНС и општине Књажевац.

Како каже Слађан Стојановић, управник једне од зграда, ова помоћ општине је од великог значаја јер станари нису у могућности да сами решавају ове проблеме, и захвалио се локалној самоуправи што ће на овај начин решити проблем прокишњавања у згради. Углавном ће станари овај новац искористи за поправку дотрајалих лифтова, кровова, као и за решавање других проблема на које је утицао зуб времена.