Вести

Милијарде се улажу у путеве источне Србије

Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ обишао је радове на реконструкцији путне инфраструктуре источне Србије.

Ове године за путеве у источној Србији издвојено 3,6 милијарди динара, а трећина средстава намењена је путу од Зајечара до Књажевца, чија је реконструкција у току.

Књажевачка гимназија - век и по постојања

Данас су ученици и професори Књажевачке гимназије обележили јубилеј - 150 година од њеног оснивања далеке 1871. године. Свечаности је присуствовао председник ОО СНС- а и председник општине Књажевац Милан Ђокић са својим сарадницима.

Избори месних заједница у Књажевцу

У Књажевцу, на изборима за Савете месних заједница, бирала се 383 члана, за 73 савета.

По још увек, незваничним резултатима, 374 кандидата које је подржала Српска напредна странка су победила, (97,65% од укупног броја који се бирао), СПС 5 кандидата и 4 кандидата "бојкот опозиције”.

Ново санитетско возило добиo Дом здравља у Књажевцу

Представницима 20 здравствених установа у Републици Србији у петак, 19. марта уручени су кључеви санитетских возила која су набављена кроз програм донације ЕУ, уз посредовање Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS).

Исплаћене субвенције за пољопривреду

Власницима пољопривредних газдинстава у општини Књажевац исплаћене су субвенције за пољопривреду.⁣

Преко Управе за трезор на рачунима око 2.100 газдинстава у нашој Општини ⁣уплаћено је по 4.000 динара по хектару, за шта је обезбеђено готово 32.000.000,00 динара.⁣

Новоосновано удружење повртара и воћара у Штипини

Новооснована удружења повртара и воћара у Штипини, уз подршку немачке организације “HELP” и локалне самоуправе, отворила су у сеоском дому расхладну комору, у којој је у овом тренутку складиштен део овогодишњег рода дуња. У Штипини је данас, са својим сарадницима, боравио председник ОО СНС-а и Општине Милан Ђокић.

Pages