Вести

Спремно за нови почетак школске године

Општина Књажевац позната је по томе што улаже у своју децу и младе, школе и вртиће, спорт и спортску инфраструктуру.

“Трудимо се да, у склопу својих финансијских могућности, сваке године у књажевачким школама нешто урадимо, нешто средимо и мислим да смо за све ове године уназад књажевачке школе подигли на један ниво који је заиста завидан. Књажевачке школе су међу најуредјенијима у Србији. Наставићемо тако и даље, јер то све наши ђаци својим резултатима, својим радом и трудом и заслужују, али и оправдавају”, рекао је овом приликом председник ОО СНС и општине Књажевац Милан Ђокић.

Говорећи о бесплатној ужини за ђаке у основним школама на територији општине Књажевац, председник је подсетио и основце и њихове родитеље да општина Књажевац обезбеђује бесплатне ужине које су увек свеже и доброг квалитета. Такође, ђацима је омогућен и бесплатан превоз, а у селима где аутобуском линијом нема покривеног превоза, општина Књажевац плаћа такси-превоз.

“Потрудићемо се, као и сваке године, да свој оној деци која су у стању социјалне потребе, из вишедетних породица, приуштимо и бесплатне уџбенике, бесплатну опрему, па и бесплатне екскурзије када оне буду биле у програму наставе и да на сваки други начин подржимо такве породице и такву децу”, додао је Ђокић.

Такође, у Техничкој школи ускоро почињу радови на замени комплетне расвете, а дограђене су и две свлачионице и једна мултифункционална учионица. У Књажевачкој гимназији реновиран је хол, као и свлачионице.