Вести

Скупштина Српске Напредне Странке

У Хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду, јуче 27.11.2021.године одржана је скупштина Српске напредне странке, на којој је усвојен Извештај о раду СНС, Програмска начела странке и изабрано руководство.

Скупштином је председавао лидер Српске напредне странке Александар Вучић, који је члановима странке представио извештај о раду.
На почетку обраћања рекао је да ће покушати да реално сумира резултате који су постигнути и укаже на проблеме са којима се странка суочавала.
Скупштина СНС одржавала се иза затворених врата, а на њој је, према дневном реду, разматрана и усвојена и политичка начела те странке.

Политички програм СНС-а, односно начела политичког деловања имају 10 тачака које се односе на стално јачање укупне друштвене стабилности Србије, самосталност земље, вођење спољне политике, односно политике изградње пријатељства са суседима и јачања сарадње у међународној заједници.

Такође, начела се односе и на економију у фокусу политике СНС-а, затим демографски опоравак земље, образовање као темељ убрзаног напретка и развоја Србије, очување српске културе, језика и идентитета, нулту толеранцију према организованом криминалу и корупцији, чисту и здраву Србију и развој културе политичког дијалога у друштву.

Затим је предвиђен избор руководства странке.