Вести

Решење стамбеног питања социјално угроженим породицама

Члан ОО СНС-а и заменик председника општине Књажевац Бранислав Јосифовић уручио је кључеве станова социјално угроженим породицама.

Општина Књажевац је у сарадњи са Међународном организацијом за миграције и Центром за социјални рад „Др Михајло Ступар“ обезбедила три стамбене јединице које су додељене на коришћење социјално најугроженијим породицама са територије наше општине. Стамбене јединице се налазе у зградама „Младост 1“ и „Младост 2“.

"Циљ пројекта је био решење стамбених питања за три породице из осетљивих група, средствима донатора смо потпуно реновирали три стамбене јединице које смо данас предали породицама на коришћење. Ми ћемо као локална самоуправа наставити да будемо активни на пољу социјалног становања и трудити се да и у будућности побољшамо услове становања за породице из друштвено осетљивих група", рекао је члан ОО СНС-а и заменик ⁣председника Oпштине Бранислав Јосифовић.

Станове су добиле шесточлана породица Антић из Књажевца, петочлано домаћинство Милојевић из Мањинца и четворочлана породица Митић из Слатине које су испуниле услове јавног позива. Сви они су изразили задовољство због новог животног простора и захвалили локалној заједници на ономе што чини за њихове породице, пре свега за децу, која ће сада имати далеко боље услове за одрастање.