Вести

Прва „Сармијада“ у Балановцу

За прву „Сармијаду“ у Балановцу, обратио се председник ОО СНС-а и општине Књажевац Милан Ђокић, који је поручио да су манифестације управо те које враћају људе на села, а Општина Књажевац ће настојати да и у будуће подржава овакве догађаје.

„Ово је једна манифестација која даје допринос очувању традиције у књажевачким селима. Ове године смо у Балановцу, после више година, асфалтирали неколико улица, освећена је црква посвећена Светом Јовану Крститељу, чији је ктитор господин Момчило Тодоровић и даваћемо доприносе и даље да ово књажевачко село које има много младих људи настави да живи. У наредној години срушићемо овај Дом који је у јако лошем стању, а направићемо прикладан објекат за потребе мештана Балановца“, истакао је Ђокић.

Ђокић је додао да ће инфраструктурни радови у књажевачким селима бити настављени и током наредне године, како би становници на целој територији општине Књажевац имали што боље услове за живот. Након више сати припремања сарме, стручни жири је одлучио да за најбољу сарму прогласи јело Ивана Ранђеловића из Балановца.

Овом приликом, у припремању најбоље сарме, надметале се четири екипе, а за госте је приређен и забавни програм. За следећу „Сармијаду“ планирано је да такмичење буде са више учесника, каже Мирослав Мићић, председник Савета МЗ Балановац.

#snsknjazevac #knjazevac #milandjokic #srpskanaprednastranka #srpskasela