Вести

Отворена још једна фабрика у Књажевцу

У Књажевцу се отворила још једна фабрика. Почетак рада немачке компаније “Hatiba” означили су директор Јорг Маркус Фик и председник књажевачке општине Милан Ђокић.

Изабрао сам да сарађујем са људима у Србији, јер своје пословне односе градим на поверењу. У Србији сам нашао људе којима могу да верујем. Вредност ове инвестиције је 1,2 милиона евра. Половину производње пласираћемо на немачком, а другу половину на српском тржишту,” рекао је директор ове фабрике.⁣

После много месеци припрема дошли смо до финализације и отварамо неколико фабрика буквално у десетак дана. Отворили смо “SCS”, сада немачку инвестицију – компанију “Hatiba”, у петак ћемо отворити још једну фабрику из дрвопрераде. Сви они упошљавају од 50 до 150 радника и свакако да упошљавање 300 радника за Књажевац значи много. Имали смо задовољство да на препоруку људи из Кабинета председника Вучића, немачки инвеститор дође у Књажевац. Он је већ био одабрао неку локацију у Војводини, али је након разговора са нама и презентације свега оног што као сервис локална самоуправа може да пружи, брзо је одлучио да остане у Књажевцу и овде отвори своју фабрику,” рекао је Ђокић.

У тражењу решења за посрнулу привреду Књажевца и источне Србије, драгоцену помоћ локалној самоуправи пружио је Кабинет председника Вучића.

Ви који овде живите имате осећај времена како је некад било и шта је некада одавде одлазило у свет. Држава је стала иза људи који се овде баве привредом. Применили смо искуства из других градова, али смо и брже него у другим крајевима земље успели да се договоримо и да видимо резултате,” рекао је Марко Пећанац саветник за страна улагања председника Републике.

На пословима дораде и оплемењивања метала немачки послодавац би у првој фази пословања требало да запосли 50 радника. Компанија Хатиба постоји 10 година, бави се обрадом и пресвлачењем метала за грађевинску индустрију, а њени партнери на светском нивоу су гиганти “BMW”, “Аdidas” и “Ikea”.⁣