Вести

ОО СНС - а Књажевац обележио страначку славу

У присуству великог броја гостију и ОО Српске напредне странке обележена је страначка слава, Света Петка.
ОО СНС Књажевац је данас, на Света Петку, најавио формирање Добротворног - хуманитарног друштва, које ће помагати свим суграђанима чије стање захтева финансијску, материјалну и физичку помоћ.

“Браћо и сестре, дочекасмо још једну Света Петку, велику нашу светитељку која се својим примером, након смрти својих родитеља, одрекла свега што је имала. Идући тим траговима и тим стопама и тим угаоним каменима који су нам оставили наши свети, па онда и многи наши кроз историју, желим да овде, са овог места на данашњи дан најавим да ћемо формирати Хуманитарно - добротворно друштво у које ћемо сви ми који понешто зарађујемо давати део својих средстава да бисмо помогли онима којима је помоћ потребна. “Љуби ближњега свога” не значи само оног до себе, из куће, из породице, него и оног комшију који можда нема за ову зиму ни две цепанице дрвета, можда оног који нема лекове, или оброк за сутра за себе или за своју децу. Можда је некоме потребна физичка помоћ да му се унесу дрва, да се исцепају, да се поправи кров... Наше Хуманитарно добротворно друштво бавиће се управо тиме - и финансијском и материјалном и физичком помоћи свима онима којима је та помоћ потребна. На један сензитивнији начин него што то могу да раде институције. Институције имају своја правила, а наше друштво ће имати своју душу и том душом ћемо препознавати они који су у стању потребе и пружати им помоћ каква год она била, а колико год то ми будемо могли. Неће то бити ни страначки обојено, нити ће служити за промоцију било какве политичке опције. Она ће служити да спашавамо грешне душе и да једни другима у оволико мало, колико нас је остало у овој лепој општини, помажемо, да живимо сви сложно, као једна породица. Како радили, тако нам Бог и Света Петка помагали! На здравље и за спасење душа наших!”, рекао је председник ОО СНС-а и општине Књажевац Милан Ђокић.

Наредни колачар биће Милица Михајловић Антонијевић, која је преузела славски колач од досадашњег колачара др Бобана Маринковића.
Српска напредна странка