Вести

Одржана седница скупштине општине Књажевац

Данас је одржана 18. Седница скупштине општине Књажевац, последња у овом саставу, после оставке коју је поднео председник Општине Милан Ђокић.

“Поднео сам оставку 30. децембра и још увек нема иницијативе за избор другог председника из редова ових одборника. Рок је 30 дана и истиче за неки дан. После тога, наравно уколико се не деси да скупштина изабере другог председника, заменика као и општинско веће, онда се уводи Привремени орган. Уводе се привремене мере, а након тога следи расписивање избора и излазак на биралишта 3. априла.

То ће бити прилика да Књажевчани, уз парламентарне и председничке изборе кажу и оцене да ли је Књажевац на добром путу или можда виде неке друге људе или странке који би то радили боље и које би желеле да воде овај град или су и даље за то да Српска напредна странка настави да води овај град као што то чини задњих година динамиком која је врло добра,” рекао је Милан Ђокић, председник OO СНС и општине Књажевац.

Председник је говорио и о разлозима подношења оставке, као и о плановима за будућност у којима би Књажевац постао једна од најразвијенијих Општина.

“Ми смо практично и поднели оставке да бисмо од грађана добили потврду за даље планове. Ми не желимо да више Књажевац трчи у будућност, ми желимо да Књажевац прескаче кораке, да што брже дође тамо где и припада, где му је и место међу најразвијеније Општине, не само у Србији већ и на Балкану. За такву политику убрзаног развоја, за такав Књажевац тражимо подршку грађана. Уколико они мисле другачије, наравно да ћемо прихватити сваку одлуку народа. Воља народа је воља Бога,” рекао је Ђокић.