Вести

Обновљен задружни дом у Књажевачком селу Зубетинац

Мештани Зубетинца и других околних села моћи ће поново да се окупљају у згради Задружног дома, јер је реконструкција завршена.

Председник OO СНС-а и општине Књажевац Милан Ђокић приликом своје радне посете овом селу каже да је ово само један од уређених домова који је реконструисан у књажевачким селима и да ће дом, осим за дружење, служити становницима села и за организовање спортских и културних манифестација.

“Дом у Зубетинцу је још један од домова у књажевачким селима које смо реконструисали у претходних неколико година. Много је села од напуштених и руинираних објеката добило овакве просторе за окупљање, дружење, за неке сеоске манифестације, прославе приватног карактера. Дом у Зубетинцу је један од лепших домова у књажевачким селима, изгледа заиста фантастично. Ангажовали су се привредници који су родом из Зубетинца да дају свој допринос. Они су својим, али и општинским средствима, опремили и добили овај објекат овакав какав јесте. Зубетинац заслужује овакав објекат за своје манифестације. Сетимо се само “Хајке на вука” која се традиционално организује у Зубетинцу и која окупља на стотине ловаца из читаве Србије. Ми желимо да их ове године изненадимо пријемом у овом новом објекту који је, чини ми се, само на пола пута од оног што је наш циљ, а наш циљ је да овде направимо смештајне јединице, да поред трпезарије, велике и мале сале, санитарних објеката имамо и простор где ће наши гости који ће овде долазити, моћи и да преноће”, рекао је председник OO СНС- и општине Књажевац, Милан Ђокић.