Вести

На седници скупштине изабран председник општине Књажевац

На седници Скупштине општине Књажевац 22.08.2020 године одлучено је да ће у наредном четворогодишњем периоду на челу локалне самоуправе бити досадашњи председник Књажевца Милан Ђокић.
Председник Општине је истакао да су три основна стуба развоја општине Књажевац – пољопривреда, туризам и сектор малих и средњих предузећа.
У наредне четри године велику пажњу посветићемо појефтињењу пољопривредне производње, посебно у делу воћарства. Смањићемо трошкове бербе набавком машина за брање вишања и шљиве. Нашим пољопривредним произвођачима пружићемо помоћ да оно што произведу не продају као сировину, већ као полупроизводе или готове производе и на тај начин повећају зараду,

Када је о туризму реч, радићемо на томе да кроз нове инвестиције развијемо све потенцијале Старе планине, али ће приоритет ипак бити развој туристичког комплекса у Ргошту, код термо-минералног изворишта Бањица. Поред самог изворишта већ у 2021. години градиће се објекат за спа, рехабилитациони и велнес садржај, а радићемо на томе да у наредној години почне изградња хотела на овој локацији. Намера нам је да помогнемо све заинтересоване у нашим селима не само у подножју Старе планине или у околини Бањице, који желе да се баве сеоским и етно туризмом да унапреде инфраструктуру.

Оно по чему је Књажевац апсолутни лидер не само у Тимочкој крајни, већ и у југоисточној Србији је очувани и развијени сектор микро, малих и средњих предузећа. Јако нам је важно да читав пословни амбијент буде бољи, да привредници остварују већу зараду и самим тим да својим радницима дају веће плате. Због тога смо ушли у амбициозни пројекат формирања безцаринске зоне, која ће индустријски део града на путу ка Зајечару учинити значајно атрактивнијим за нове инвеститоре. У Књажевцу је данас 2700 незапослених, а пре осам година било их је 4300. Стопу незапослености спустили смо испод 10 процената и сматрамо то великим успехом, али простора за напредак има још увек, истакао је Милан Ђокић.