Вести

Министар Стефановић у Књажевцу : Држава ће наставити да инвестира у Књажевац и источну Србију

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, најпре је у Књажевцу обишао општински услужни центар у коме већ неколико година функционису све службе неопходне грађанима, укључујући и оне везане за рад Министарства.

Са председником општинског одбора Српске напредне странке и председником општине Књажевац Миланом Ђокићем и његовим сарадницима, Стефановић је, затим, разговарао о пројектима који ће унапредити живот становника Књажевца и источне Србије.

“Драго ми је да сам данас у Књажевцу. Од полицијских службеника чуо сам пуно добрих ствари. Види се да је степен безбедности на високом нивоу. Разговарали смо како да унапредимо рад полицијске станице и ипоставе на Старој планини, која ће од Министарства добити возило којим ће током зиме моћи да обилазе све оно што је потребно у патролној делатности. Добили смо од директора ЈП Стара планина могућност да користимо одређене објекте за потребе смештаја полцијске испоставе, а од председника општине могућност да заједно са полицијском управом, изгради један монтажни објекат у коме ће бити смештени полицајци током зиме. Оно што ме радује је што људи овде размишљају о томе како можемо да унапредимо туристичку понуду. Они су од 2012 много урадили на смањену стопе незапослености, што и јесте један од кључних задатака које држава има. Задовољан сам што се види брига државе, инвестиције које држава има у источној Србији и у општини Књажевац. Држава ће наставити да инвестира новац овде. Хоћемо да се људи задржавају овде, али хоћемо да развијемо потенцијале који ће омогућити људима да проналазе посао, да од тог посла живе. Свака част општини на активностима које намерава да предузме да би подигли стандард грађана. У пут Књажевац – Зајечар биће у наредном периоду инвестирано 800 милиона динара,“ казао је Стефановић.

Посету Књажевцу потпредседник Владе завршио је у Дому културе, где су му се у разговору са грађанима придружили Милорад Грчић, директор Електопривреде, Зоран Дробњак, директор Путева Србије и Владимир Ребић директор Полиције