Вести

Министар спољних послова Никола Селаковић посетио је Калну

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посетио је Калну и обишао Здравствену станицу.
Селаковића је дочекао председник општине Књажевац, Милан Ђокић са сарадницима као и мештани Калне који су овом приликом изнели проблеме са којима се сусрећу и добили уверење министра да ће уз помоћ државе и локалне самоуправе ти проблеми бити решени.

Управо је оном подршком коју је председник Вучић пружио Влади Републике Србије на подстрек премијерке Брнабић и заслугом Министарства здравља и министра Лончара, болница у Књажевцу добила нових 15 запослених. Овде ће доћи и санитетско возило које ће омогућити бржи и ефикаснији превоз пацијената ка Књажевцу, али и са Старе планине и из свих старопланинских и потпланинских села која су везана за Калну, рекао је Селаковић.

“Оно што је будућност развоја овог краја, свакако јесте развој туризма. Данас сам у Кални чуо да готово нема куће коју можете да купите, а када се крене од Калне преко Инова, Црног врха даље ка Старој планини, сва та села је оживео туризам. У 2020-ој години у Књажевцу су отворене 3 фабрике. У те 3 фабрике запослено је 300 људи. Не постоји ниједна улица градска која није асфалтирана, а преко 90% домаћинстава има решено питање водоснабдевања. Изузетно је важно да 3. априла грађани изађу на изборе и да знају да је то онај дан када сви наши гласови вреде једнако свакога од нас. Тешка и незгодна времена траже јаке лидере. Ми имамо јаког лидера, то је председник Вучић али и Књажевац има кога да бира - озбиљног човека Милана Ђокића, има Српску напредну странку. Вертикала од председника државе, Владе, до Књажевца је веома важна јер не може ни Књажевац да се развија и да улаже у себе ако нема озбиљну комуникацију са председником и са Владом. Зато је важно да сви грађани изађу, да у што већем броју заокруже Александар Вучић за председника Србије, нашу посланичку листу “Александар Вучић - Заједно можемо све”, за нови састав Скупштине која ће изабрати нову Владу, али и за нашу листу “Александар Вучић - Заједно можемо све” овде у Књажевцу на челу са господином Миланом Ђокићем и да наставимо даље да развијамо и унапређујемо и читаву Србију, али и Књажевац и читав тимочки крај,” рекао је Никола Селаковић.