Вести

Милијарде се улажу у путеве источне Србије

Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ обишао је радове на реконструкцији путне инфраструктуре источне Србије.

Ове године за путеве у источној Србији издвојено 3,6 милијарди динара, а трећина средстава намењена је путу од Зајечара до Књажевца, чија је реконструкција у току.

У општини Књажевац ради се на рехабилитацији коловоза на делу државног пута првог Б реда број 35, на деоници Вршка Чука Зајечар – Кална Књажевац, као и на мостовима у селу Вратарница, моста преко Јелашничке реке, и у близини Малог извора, Минићева, Горњег Зунича, као и скретање за Дебелицу и Јаковац.

Држава и “Путеви Србије” су претходних година санирали путеве ка Старој планини, ка Нишу, радило се на деоницама ка Сокобањи. Ово је била једна од најлошијих деоница и значај тих радова је заиста велики, због безбедности саобраћаја, због превоза радне снаге између два града и због транзита транспорта превоза и робе.

На путу Зајечар – Неготин у току су радови на делу пута дугом 25 километара. За развој целе источне Србије ови путеви су од изузетног значаја јер представљају спону ка остатку Србије.