Вести

Конституисана скупштина општине Књажевац

На данашњој конститутивној седници 40 одборника Скупштине општине Књажевац свечано су положили заклетву, а изабрано је и скупштинско руководство.

Овај сазив Скупштине чиниће 27 одборника са листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, са листе „Ивица Дачић – премијер Србије“, у Скупштини се налази 6 одборника, а листу „Др Милош Јовановић – Нада за Књажевац - Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – ДСС – За краљевину Србију (монархисти)– Војислав Михајловић“, представља 1 одборник. Листа „Уједињени за победу Књажевца Народна странка – Демократска странка – Странка слободе и правде“, добила је 4 одборничка места, а изборну листу „Књажевац за краља – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије (ПОКС) – Српски покрет Двери – Саша Илијић – Др Владислав Смиљанић – Буца“, представљају 2 одборника.

Већином одборничких гласова за председника Скупштине општине изабран је Марко Стојановић који је ову функцију обављао и у претходном мандату.
“Пре свега захвалио бих се свим грађанима општине Књажевац који су нам на изборима дали велико поверење, а то је близу 70% одборничких мандата. То је за нас једна велика обавеза и велики терет јер морамо да оправдамо то поверење. Трудићемо се да у наредном периоду створимо услове да се у Књажевцу живи боље, да буду веће зараде, да многи становници Србије пожеле да дођу у Књажевац и да можда и остану овде, да буде што мање одлива наших младих људи, а да буде што више прилива људи са стране у нашу општину. Данас су ме изабрали поново за председника Скупштине општине Књажевац и овим путем се захваљујем и свим одборницима који су ми пружили подршку. Пред свима нама је велика обавеза да Скупштина општина функционише онако како доликује свима нама, да седнице буду конструктивне, да доносимо одлуке у интересу свих грађана наше Општине”, рекао је Марко Стојановић, председник СО Књажевац.

У наредном мандату дужност заменика председника Скупштине општине обављаће Игор Стевановић који је био на истој функцији и за кога је гласао највећи број одборника на данашњој седници.

За секретара скупштине постављена је Љиљана Миленковић која је ту дужност вршила и у претходном периоду.