Вести

Књажевачка гимназија - век и по постојања

Данас су ученици и професори Књажевачке гимназије обележили јубилеј - 150 година од њеног оснивања далеке 1871. године. Свечаности је присуствовао председник ОО СНС- а и председник општине Књажевац Милан Ђокић са својим сарадницима.

Општинско руководство и директор школе Жарко Цветковић обишли су кабинете који су опремљени савременим рачунарима, недавно реновиране свлачионице у школској хали, преуређено игралиште и двориште за чије опремање је средства издвојила локална самоуправа.

Улагањем у ову школу показали смо да водимо рачуна о школама које трају и век и по. Овај јубилеј показује дугу традицију наше мале, лепе вароши, а локална самоуправа показује колико поклања пажњу изгледу и опремању школа. Оно што је наш циљ је да буде све више ђака у Књажевачкој гимназији, а ми ћемо као локална самоуправа и у наредним месецима и годинама наставити да улажемо новац у реновирање зграде и опремање кабинета како би ђаци имали најквалитетније услове за модерну и савремену наставу.

Урадили смо нову фасаду, заменили столарију, купили савремена учила, реновирали свлачионице и санитарне чворове. Преостаје нам још да урадимо подове и део фасаде према школском дворишту и тиме ће реконструкција школе у потпуности бити завршена,” рекао је председник ОО СНС-а и Општине Милан Ђокић.