Вести

Књажевац очекује велики број туриста и приходе од туризма

О развоју туризма у књажевачкој општини, Старој планини и потенцијалима Бањице, говорио је Мирољуб Божиновић, члан Општинског одбора Српске Напредне Странке.

''Годинама уназад Књажевац је позната туристичка дестинација. Само једно од бројних признања, која је општина Књажевац добила, је признање за изузетну дестинацију Европе. Најпознатија је, свакако, Стара планина.

Захваљујући прелепим ски стазама, хотелу ''Стара планина'', али и бројним сеоским газдинствима, она из године у годину обара рекорде посећености. У току прошле године скоро сто хиљада туриста посетило је ову дестинацију.

За општину Књажевац у овом тренутку, најинтересантније је локалитет Бањица. Термоминералног изворишта препознато је као највећи потенцијал. Наши планови су изградња модерног хотела са четри звездице и рехабилитационог центра поред базена. Урађен је пројекат и грађевинска дозвла.

С обзиром на значајну помоћ државе, општина Књажевац је већ за ову годину планирала почетак градње, а сам пројекат требало би да буде завршен за две године''. казао је Божиновић.