Вести

Из Републике 90 милиона динара за Књажевац

Председник Општинског одбора Српске напредне странке и председник општине Књажевац Милан Ђокић казао је да још један ребаланс буџета за 2019 годину условљен трансферним средствима која су као помоћ Књажевцу стигла из Републике. Одлуком Владе Србије, 90 милиона динара уплаћено је на рачун буџета општине Књажевац. Новац ће, казао је на седници општинског већа бити употребљен за куповину Фабрике озубљења некадашњег ИМТ-а.

“У четвртак је на седници Владе општини Књажевац одобрена помоћ у виду 90 милиона динара. То су средства која су неопходна да бисмо реализовали оно о чему смо причали као о нашем приоритету у претходним годинама, али нисмо имали финансијске могућности да то и реализујемо. Ради се о куповини хале бивше Фабрике озубљења ИМТ-а, што смо предочили и председнику Вучићу приликом његове посете. Захваљујући његовом обећању, добили смо средства за куповину тог објекта. Тај објекат ћемо свуда оглашавати и потрудити се да доведемо неког великог инвеститора, који ће запослити Књажевчане, отворити нова радна места. Добро је и што ће средства од куповине фабрике бити подељена бившим радницима ИМТ-а. Њих 150 добиће близу 70 милиона динара за оно што им је ИМТ остао дужан“.

Већници су донели и одговарајуће одлуке које се тичу првог хотела и почетка реализације пројекта изградње рекреационог велнес и спа центра на Бањици.

“У предходним годинама општина Књажевац се интезивно спремала за развој бањског туризма. Урађена је планска документација, комплетан пројекат, издата грађевинска дозвола, прибављено земљиште.. Уз пуну подршку председника Вучића, до краја ове године расписаћемо јавну набавку трогодишњег карактера за изградњу хотела. Хотел ће имати 80 кревета, здравствено – рехабилитационе садржаје. Биће смештен у непосредној близини базена и сигуран сам да ће ускоро надомак Књажевца никнути савремене терме, налик оним Словеначким.“

Такође део свог 123. заседања чланови Општинског већа посветили су и резлтатима конкурса за субвенционисање органске пољопривреде и набавку опреме за прераду на газдинствима, вредно преко пет милиона динара.
Општинско веће усвојило је нацрт одлуке о утврђивању назива улица и других делова насељних места на територији општине Књажевац, као и неколико појединачних захтева грађана.