Вести

Члан општинског одбора СНС Књажевац Марко Стојановић. : Финансијска помоћ за вишњаре

Произвођачи вишања добиће врло конкретну финансијску помоћ у наредном периоду, казао је на редовној конференцији за новинаре члан општинског одбора СНС Књажевац и помоћник председника општине Књажевац Марко Стојановић.

“Општина Књажевац уназад доста година помаже пољопривреднике. Трудимо се да преко општинских субвенција помогнемо пољопривредницима да направе и полупроизводе и готове производе и тако више зараде. Велика је била заинтересованост за конкурс за куповину опреме за прераду на свом газдинству. Конкурс је завршен, а конкурисало је доста људи. Приликом недавне посете председник Републике Србије Александар Вучић, у разговору са нашим председником, дао нам је велику подршку да финансијски помогнемо вишњаре и слабе цене уназад неколико година и слабог приноса ове године.

Прикупљамо потребне податке о количини откупљене вишње, о броју газдинства која су предала вишњу. У наредним недељама обавестићемо вишњаре на који начин и какву ће финансијску помоћ добити за вишњу коју су предали ове године“, казао је Марко Стојановић.