Вести

Милан Ђокић по четврти пут је изабран за председника општине Књажевац

Овакву одлуку донели су данас одборници Скупштине општине Књажевац на својој првој седници, сазваној по хитном поступку.
Одлуком одборника Скупштине општине Књажевац, а након тајног гласања, Милану Ђокићу, магистру физичке културе, поново је поверено вођење књажевачке општине. У свом експозеу, Милан Ђокић сумирао је резултате рада локалне самоуправе у претходном периоду, а представио је и визију развоја Књажевца у наредне четири године. По завршетку седнице обратио се новинарима.

„Визија Књажевца, онаквим каквим желимо да га учинимо је да Књажевац буде место у коме ће живети срећни и задовољни људи, којих ће бити више него што их има сада, који ће моћи да квалитетно живе од сопственог рада. Циљ нам је да Књажевац буде место у којем ће млади људи остајати, у које ће се млади људи враћати, али у које ће долазити и они који нису из Књажевца. Желимо да све оно што су наши природни ресурси ставимо у функцију бољег живота Књажевчана, желимо да будемо одговорни према животној средини, да је оставимо покољењима бољом него што смо је затекли од претходних генерација, да дамо све од себе да Књажевац буде град који ће бити место избора за живот младих људи и који су овде рођени, али и неких других. Желимо да Књажевац заиста потврђује епитет најлепше вароши у Србији из пројекта у пројекат, да имамо најбоље школе, добру болницу, квалитетне услове за бављење спортом, добру инфраструктуру, квалитетно водоснабдевање, развијен туризам и пољопривреду. На том путу, већ смо прешли један већи део, али остаје нам још много посла који само заједно можемо урадити сви - то не може да уради ни председник општине ни Веће: тај велики посао морају да ураде сви Књажевчани заједно - свако у делокругу својих надлежности и свог посла. Ако будемо волели свој град, као што волимо своју кућу, своје двориште, свој део улице испред своје куће, ако будемо тако гледали и на читав Књажевац - онда ће Књажевац заиста бити оно што желимо - град каквим га сањамо!“

Функцију заменика председника Општине, као и у претходном мандату, обављаће Бранислав Јосифовић. Чланови Општинског већа, у наредне четири године, биће Дејан Милутиновић, Милош Николић, Аљоша Симић, Синиша Ђорђевић, Миодраг Косовац, Радомир Вељковић и Љубиша Никић.